Thursday 26 November 2015

ПЕРШЕ СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ В ОЛАВІ

В неділю 14 червня в Олаві відбулося Перше Святе Причастя. Це перша того роду подія в олавські парафіі, до того часу діти з нашої парафіі до Першого Святого Причастя приступали у катедральному соборі у Вроцлаці. Перед цією подією в п`ятницю 12 червня о. Павло Добрянський – місцевий парох, відслижив Молебень до Христа Чоловіколюбця, а опісля разом з о. Андрієм Михалишином послужили в Тайні Покаяння, діти приступили до Першої Святої Сповіді, також з цієї Тайни скористали батьки і миряни присутні у храмі.

У неділю в ранці у притворі церкви Різдва Пресвятої Богородиці дітей та батьків привітав о. Павло, опісля урочисто впровадив дітей до святині на знак того, що від цого часу стануть вони повними учасниками Божественної Літургій приймаючи Тіло і Кров Христа. У своїй проповіді душпастир сказав до дітей: ,, Тим котрий сьогодні запрошує Вас до храму є сам Ісус Христос. Приймаючи цю Святу Тайну, Ви приймаєте Ісуса до свого серця. Він є найкращою поживою і найвищим добром”.

На закінчення Літургії о. парох побажав батькам та дітям добра, віри та душевних сил у дальшому виховані своїх дітей. На пам’ятку згаданої врочистості діти отримали посвячені ікони, молитовники і Катехизм УГКЦ “Христос - наша Пасха”.

Після закінчення Божественної Літургії в подяці і прославі для Бога діти представили малий виступ з пісень та віршів. На закінчення слова подяки отримали також батьки та о. Павло.





No comments:

Post a Comment